Blues harmonica


Korte introductiecursus bluesharmonica door Jervis Groeneveld

Janken, swingen, grommen, zingen…. de bluesharmonica is een ongelooflijk eenvoudig maar veelzijdig instrument. Iedereen kan het wel een beetje, maar hoe krijg je er nou die krachtige melancholieke muziek uit? Deze korte introductiecursus is een prima manier om in 4 lessen achter het geheim van de bluesharp te komen. De cursus wordt verzorgd door Jervis Groeneveld.

Jervis kocht in 1978 zijn eerste mondharmonica, en het instrument heeft hem nooit meer losgelaten. Als muzikant speelde hij door het hele land (vorig jaar nog op het podium van het Patronaat in Haarlem). Hij is tevens de oprichter van het Harmonica Instituut en Business Harmonics met als missie ‘heel Nederland aan de mondharmonica!’. Duizenden mensen (zowel particulieren als bedrijven) kregen reeds les van hem. Hij blijft gedreven bezig om nog meer mensen enthousiast te maken voor de mysterieuze bluesharp:

“Tja, het is wel wonderlijk… zo’n eenvoudig, goedkoop en draagbaar stukje speelgoed…. maar tegelijkertijd een bron van de mooiste ontroerende en ook swingende klanken….. muziek maken met je adem, da’s alles wat je nodig hebt… geweldig, toch?”

  • deze korte cursus is een introductie op de bluesharmonica. In 4 lessen leer je de belangrijkste basics. De cursus wordt gegeven in de Egelantier (Gasthuisvest 47, 2011 EV Haarlem) vanaf dinsdag 5 januari 2016
  • je schrijft je in door 99 euro over te maken op bankrekening NL52TRIO0197938272 tnv st wereldmuziekschool haarlem onder vermelding van ‘harmonicaworkshop’. In het lesgeld zijn lesmateriaal en een (goede) bluesharmonica inbegrepen. 
  • adviesleeftijd: 16 jaar en ouder
In dit filmpje alvast een voorproefje: 
De docenten van de WereldMuziekSchool hebben natuurlijk ook een korte workshop mondharmonica gevolgd. Na 30 minuten was dit al het eerste resultaat!