Middelbare scholen


Muziek Speciaal

Binnen de Wereldmuziekschool werken docenten die gespecialiseerd zijn op gebied van speciaal onderwijs. Wij vinden het geweldig om ook deze doelgroep een muzikale ervaring te bezorgen. Het is erg bijzonder om als docent met een leerling mee te mogen ontdekken wat de muzikale mogelijkheden zijn.

“Muziek speciaal” houdt in dat we kijken naar uw doelgroep en naar de mogelijkheden tot een speciaal passend aanbod.

Project (H)Oorsax

Al een aantal jaren wordt project (H)oorsax aangeboden binnen stichting Kentalis, een stichting die zorg en onderwijs biedt aan kinderen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Gedurende 4 weken krijgen leerlingen van Kentalis saxofoonlessen of een saxofoonervaring op maat aangeboden. Gedurende het project nemen zij het instrument mee naar huis. Voor meer informatie of foto’s kunt u terecht op www.saxofoonworkshop.nl

Ander aanbod

Er kan gekozen worden voor een eenmalige workshop of een langer project van 4-9 weken.

Voorbeelden van mogelijke instrumenten zijn o.a. Ukelele, saxofoon, gitaar, keyboard, cajon (drumkist). Op school kunnen de leerlingen kennis maken met de instrumenten, waarna ze het instrument mee naar huis krijgen om daar verder te oefenen. Zodoende hopen wij ook bij hen thuis een klimaat te doen ontstaan waarin de kinderen op muziekles gaan en hierin worden aangemoedigd door hun ouders.

Tijdens de lessen zullen de leerlingen samen leren spelen en luisteren naar elkaar. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de muzikale en sociale ontwikkeling.

Binnen ons workshop of project aanbod wordt nog weinig tot geen gebruik gemaakt van het notenschrift waardoor de leerlingen direct kunnen beginnen met spelen. Vaak wordt ook gebruik gemaakt van een cd met begeleidende muziek waardoor een paar noten al klinken als een echt concert.

Elk project wordt afgesloten met een optreden/presentatie. Op deze manier kunnen leerlingen stralend het eindresultaat laten zien. Voor scholen is dit vaak ook een mooie kans om ouders binnen de school te ontvangen.